Инвестирањето во македонски стартап не е баш нова вест, имало помали и поголеми инвестиции и во минатото во стартапи од и поврзани со Македонија и убедени сме дека ќе има уште и во иднина, но последнава година инвестицискиот фонд South Central Ventures сериозно го размрда регионот со своето доаѓање, најава на фонд од 40 милиони евра, присуство […]

Прочитај повеќе

Што е venture capital? Во какви стартапи се инвестира? Колку пари? Дали е поважен тимот или продуктот? А што е воопшто инвеститор!? Сите овие прашања и други ќе може да ги поставите во Ask Me Anything (AMA) сесија со Татјана Забасу, инвеститор и директор на канцеларијата во Скопје на South Central Ventures. Ова е инвестициски […]

Прочитај повеќе

Татјана Забасу дојде во Македонија во потрага по големи идеи кои ќе можат да го освојат светот. Таа е инвеститор од RSG Capital, и еден од партнерите основачи на South Central Ventures, менаџер на ENIF фондот кој располага со 40 милиони евра за инвестирање на иновативни компании од Балканот. Официјално фондот е веќе стартуван во […]

Прочитај повеќе