Hewlett-Packard ќе се подели на два ентитата – едниот со примарна дејност компјутери и принтери, а вториот со коорпоративен хардвер и сервиси. Веста не е изненадување, и беше објавена уште минатата година, а шпекулациите за поделба датираат од поодамна. Поделбата треба да биде финализирана на први ноември, а веќе еден ден подоцна акциите на Hewlett-Packard […]

Прочитај повеќе