Собранието на Република Македонија објави оглас во Бирото за јавни набавки за 130 таблет компјутери кои ќе им бидат поделени на пратениците, пренесува МКД.мк. Вкупната сума без ДДВ е 5.180.000 денари, или 84.182 евра. Ова значи пратеник ќе има таблет компјутер од 650 евра, што би било класата на најновите Apple iPad Аir 2, кој […]

Прочитај повеќе