Дали се знае кој е првиот веб сајт на македонски јазик и која е првиот .мк домен?, прашува Ike на форумот на It.com.mk. Ukim.edu.mk, vmacedonia.mk, marnet.com.mk… сите овие веб сајтови се од пред 2000 година, кога се користеа 56к модеми и се чекаше .jpg слика да се отвори за цели 2 минути, а се симнуваа […]

Прочитај повеќе