GlowForge e 3D принтер кој е еден од најевтините на пазарот, и кој за разлика од останатите уреди, е далеку поблизок до CNC машина која може да се користи во домашни услови. Принтерот работи со субстракција, односно со сечење на материјалот. Наместо нож се користи ласер кој е прецизен, па ова се префрла и на […]

Прочитај повеќе