Новиот алгоритам за компресија од Google ќе а ги намали фајловите, а со тоа ќе се забрза видео стримот, но и преземање на фајловите. Brotli е со отворен код, може да ги намали фајловите за 26 отсто повеќе од алгоритмите за компресија кои сега се користат, а со тоа и да го „забрза“ отворањето на […]

Прочитај повеќе