Компресирање податоци знае да биде исклучително корисен процес. Но, наоѓање на соодветна алатка, пак, знае да биде предизвик. 7zip или мини алтернативата Eazy 7-zip се феноменални решенија, но тука некаде би го ставиле и PeaZip. Како open-source фајл, PeaZip ви дозволува да создавате, конвертирате и извлекувате компресирани податоци. Овој менаџер за архиви е највеќе корисен […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека е мал бројот на корисниците кои не слушнале за 7-Zip – ситна, но експлозивна апликација за исполнување на сите ваши потреби за компресирање податоци. Но, што доколку би ви кажале дека од лесно има уште полесно? Easy 7-Zip e бесплатна алатка која е базирана на истиот изворски код, но со поедноставен и проширен […]

Прочитај повеќе

Новиот алгоритам за компресија од Google ќе а ги намали фајловите, а со тоа ќе се забрза видео стримот, но и преземање на фајловите. Brotli е со отворен код, може да ги намали фајловите за 26 отсто повеќе од алгоритмите за компресија кои сега се користат, а со тоа и да го „забрза“ отворањето на […]

Прочитај повеќе