Оваа недела HTC го претстави Vive уредот за виртуелна реалност, a сега Valve излезе со алатка која на корисниците ќе им овозможи да го тестираат својот компјутер и да проверат дали се подгодвени за виртуелната реалност. Алатката проверува дали хардверот може да „испорача“ VR-содржини на 90 fps. Потоа софтверот ќе ги презентира резултатите и ќе […]

Прочитај повеќе

Добри вести за сите кои не се воодушевени од Oculus, но се љубители на виртуелната реалност. HTC Vive ќе започне со испорака на почетокот на април, иако со висока цена од 800 долари. За споредба Oculus Rift чини 600 долари, но без контролери кои ќе се продаваат посебно. Можеби поважно е што зад Vive освен […]

Прочитај повеќе

Една од најпопуларните игри за десктоп Minecraft не само што ќе биде достапна во виртуелната реалност преку HoloLens, туку Microsoft објави дека играта ќе биде достапна и во виртуелната реалност на Oculus. Веста доаѓа на конференцијата за девелопери за платформата Oculus Connect. Minecraft е единствената игра која Microsoft ја презентираше со HoloLens, но под раководство […]

Прочитај повеќе