Научниците од MIT Media Lab пронајдоа начин со кој 3Д-принтери ќе печатат со стакло. Можеби ова и не е на листата на приоритети кога 3Д-печатењето е во прашање, но видеото од креирање на објектите од стопено стакло ќе ве „хипнотизира“. Принтерот е креиран со две комори за загревање, а комората во која се топи стаклото […]

Прочитај повеќе