Google го регрутираше креаторот на популарниот, но и екстремно контроверзниот форум 4chan, Кристофер Пул кој онлајн е попознат како „moot“. Г. Пул најверојатно ќе биде дел од тимот зад социјалната мрежа Google+ (да, сè уште постои) и можеби ќе треба да пронајде нов начин да ја заживее веќе подзаборавената платформа. Смeстувањето на г. Пул во […]

Прочитај повеќе

Еден од најконтраверзните форуми – 4Chan ја промени „управата“. На местото на основачот Кристофер Пул, дојде човекот за кој од форумот велат дека е инспирација за креирање на 4chan, Хиројуки Нишимура. Г-дин Пул ја продаде платформата и не смета дека ќе има било каква улога во иднина, јави New York Times. Г-дин Хишамура и самиот […]

Прочитај повеќе