AT&T е омилениот партнер за прислушување на Националната агенција за безбедност. Причината за ова не се само корисниците на провајдерот, туку и интерконекциите со останатите провајдери. „NSA смета дека AT&T е еден од нивните најдоверливи партнери и ја фали компанијата поради екстремната подготвеност за соработка. Оваа колаборација трае неколку декади. Сепак малку е познато дека […]

Прочитај повеќе

Без сомневање, најмалку еднаш сте се сретнале со избор помеѓу телефон кој ви се допаѓа и реалноста во која паметниот телефон не е достапен кај операторот кој го сакате. Ова не е случај со сите телефони, но со дел од ексклузивните и популарните модели е, а изборот на оператор или телефон никако не е во […]

Прочитај повеќе