Дали некојпат сте се запрашале колку е долг кодот на Google? Сопред Рејчел Потвин, инженер во Google околу 2 милијарди линии код и 86 терабајти простор за базата на податоци. Овој код е за сите сервиси на Google: пребарувачот, Google Maps, YouTube, Google Docs, Gmail, но и сите останати сервиси на пребарувачот. За споредба Microsoft […]

Прочитај повеќе