Видеоигрите често ги обвинуваат за лошо влијание, најчесто врз младите, а обвинувањата најчесто се во насока на зголемена агресивност или недостаток на внимание, но анализата која ја презентира BBC, уште еднаш покажува дека не сите истражувања се точни. Што се однесува до повишената агресија, дел од истражувањата покажуваат дека гејмерите имаат четири отсто повисока агресија, […]

Прочитај повеќе