Google го заменува Android Pay со Google Pay. Под новиот сервис ќе бидат достапни сите различни начини на исплата кои им се достапни на корисниците на Android Pay, пишува TechCrunch. Една од причините за промените е и желбата на Google да го направи еднакво искуството на Chrome и на телефоните во продавниците. Заедно со ребрендирањето […]

Прочитај повеќе

Apple Pay и Android Pay се достапни, но најголемиот дел од локалните продавници, дури и во САД не се подготвени за оваа промена, констатира Forbes. За среќа најголем дел од големите ланци веќе овозможуваат плаќање со телефон, но малите бизниси се далеку од прифатлива бројка. Само 27 отсто од продавниците ќе бидат подготвени за плаќањето […]

Прочитај повеќе