Десетици библиотеки побараа детали за начинот на кој можат да помогнат со хостирање на излезните нодови за Tor, како знак за солидарност со Kilton Public Library во Њу Хемпшир. Минатата недела Одделот за за домашна безбедност (Department of Homeland Security) започна со притисок со кој бара библиоткета да престане со активност како излезен нод за […]

Прочитај повеќе