Хакирањето претставено на телевизија најчесто е потполно погрешно. Поради ова, а и со цел за подобра заштита, Motherboard работи на серијал со најдобите безбедносни истражувачи. Заедно сo експертите, во живо ќе може да видиме како се пробива заштитата на рутери и како да се заштитиме. Ова е првото видео од серијалот, иако е навистина долго е […]

Прочитај повеќе

Десетици библиотеки побараа детали за начинот на кој можат да помогнат со хостирање на излезните нодови за Tor, како знак за солидарност со Kilton Public Library во Њу Хемпшир. Минатата недела Одделот за за домашна безбедност (Department of Homeland Security) започна со притисок со кој бара библиоткета да престане со активност како излезен нод за […]

Прочитај повеќе