Рускиот хакер Владимир Дринкман ја призна својата вмешаност во најголемиот компјутерски криминал досега. Г-дин Дринкман се изјасни за виновен за обвинението за заговор за неовластен пристап на заштитени компјутери и заговор за сајбер измама. Обвинетите како Владимир Дринкман имаат вештини и склоност да пробијат во нашите компјутерски мрежи. Поради ова претставуваат закана за нашата економија, […]

Прочитај повеќе