Бегалската криза и маките на бегалците се без сомневање најголемата вест овие последни месеци, со голем број на држави кои оваа недела постојано ги преиспитуваат своите ставови. Сепак и покрај односот на властите, тешко е да се предвиди однесувањето и мислењето на граѓаните, можеби еден од подобрите показатели за нивната загриженост е промената во навиките […]

Прочитај повеќе