За да го реши проблемот со постојаниот говор на омраза кон граѓаните кои не се родени во земјата, Германија побара помош од Facebook, Google и Twitter. „Кога ќе биде помината границата на слобода на говор и ќе стане збор за криминални изјави, поттикнување на насилство, содржината мора да биде избришана од Интернет“, вели германскиот министер […]

Прочитај повеќе

Проблемот со бегалците не се намалува, а покрај волонтери потребни се и финансиски средства да се ублажи состојбата. Google се обидува да помогне, а за оваа цел компанијата додаде „Донирај“-копче на страната на пребарувачот, но дополнително за секој дониран долар, Google ќе донира уште еден, до остварување на целта, 11 милиони долари, однонсно 10 милиони […]

Прочитај повеќе

Бегалската криза и маките на бегалците се без сомневање најголемата вест овие последни месеци, со голем број на држави кои оваа недела постојано ги преиспитуваат своите ставови. Сепак и покрај односот на властите, тешко е да се предвиди однесувањето и мислењето на граѓаните, можеби еден од подобрите показатели за нивната загриженост е промената во навиките […]

Прочитај повеќе