Едно од најголемите складишта на податоци, Dropbox, се подготвува за излегување на берза. Dropbox е една од првите компании кои ја нудеа оваа услуга. Сепак по импресивниот старт, низ годините конкуренцијата стана подобра, па помалку подзаборавивме на Dropbox. Можеби за ова има и објективни причини. Компанијата се натпреварува со Google, Microsoft и Amazon кои сепак се […]

Прочитај повеќе

NetSend File Transfer е македонска Android апликација креирана од Александар Деспотовски, која овозможува брз и едноставен трансфер на податоци од еден на друг Android уред. За сега постои единствено Android верзија, но Александар најавува дека наскоро ќе биде достапна и верзија за десктоп компјутерите. Откако ќе се запознаете со контролите апликација е супер едноставна за […]

Прочитај повеќе