На 2-ри јуни се одржа финалната рунда на CodeFu и со тоа заврши овогодинешното издание на натпреварот. На финалето учествуваа 27 студенти и 4 средношколци кои имаа можност да ги покажат своето знаење и вештини. Победник на натпреварот е Љупче Милошевски кој успеа да освои 1225 поени од вкупно 1500 поени. Второто место е за […]

Прочитај повеќе

NetSend File Transfer е македонска Android апликација креирана од Александар Деспотовски, која овозможува брз и едноставен трансфер на податоци од еден на друг Android уред. За сега постои единствено Android верзија, но Александар најавува дека наскоро ќе биде достапна и верзија за десктоп компјутерите. Откако ќе се запознаете со контролите апликација е супер едноставна за […]

Прочитај повеќе