Марио Сегал во 80-те беше успешен италијанско-американски инвеститор во недвижности. Сепак без сомневање ќе биде далеку попознат како човекот кој му го „позајми“ името на Супер Марио. Популарниот италијански водоводџија оригинално си имаше прилично здодевно име, „Jumpman“. За среќа Nintendo одлучи да му даде соодветно име на карактерот, па компанијата излезе со Марио. Потврда дека […]

Прочитај повеќе

По долго очекување и необјасниво изостанување на легендарната Супер Марио од паметните телефони, симпатичниот водоводџија конечно пристигна. Корисниците со Android уреди за жал ќе мора да почекаат, но Марио е достапен на iOS. Ова значи дека уште сега може да го играте на iPhone или на iPad. Можеби очекувано во првиот час откако стана достапен […]

Прочитај повеќе

Затворањата на Олимписките игри вообичаено се здодевни паради. Церемонијата во Рио беше без изненадувања, сѐ до моментот на предавањето на игрите на следниот домаќин. Од зелена цевка на средина на стадионот, излезе Супер Марио за да ги најави игрите во Токио. Во улогата на популарниот карактер од игрите на Nintendo беше премиерот на Јапонија, Шинзо Абе. Super Mario […]

Прочитај повеќе

Еден од најпрепознатливите протагонисти од видеоигрите, симпатичниот „водоводџија“ кој постојано е на мисија да ја спаси принцезата, Супер Марио, оваа недела полни 30 години. Играта првпат излезе на 13 септември 1985 заедно со фамилијарниот компјутер на Nintendo, иако Марио се појави многу порано во Donkey Kong. Она што е интересно е дека веќе се излезени […]

Прочитај повеќе