„Big Data“ е следниот исчекор за компаниите и индустриите, па не е изненадување што сите компании се обидуваат да ги соберат податоците од корисниците. Uber е една од компаниите кои се обидуваат да дојдат до куп податоци од кориснициите. Компанијата ги превезува патниците од едно на друго место и е во одлична положба да дојде […]

Прочитај повеќе

Taкси превозникот Uber стартува посебна апликација за својата нова услуга UberEATS, која беше најавена уште летово. Доставата на храна најпрво ќе биде достапна во Торонто, Канада, а главна причина за локацијата е големиот интерес од корисниците од овој град, вели Wired. Можноста за достава на храна и досега постоеше, но корисниците требаше да нарачуваат преку […]

Прочитај повеќе

Uber има куп проблеми со сервисот во Европа, но барем за сега се прилично безбедни на домашен терен во САД. Но и покрај воспоставениот бизнис на домашен терен, во популарното шоу на Стивен Колберт, кон директорот на Uber, Тревис Калник беа испратени критики. Еден од гледачите од публиката го обвини Uber дека ги уништуваат таксистите […]

Прочитај повеќе