Crew Dragon, новото вселенско летало од SpaceX, компанијата на Илон Маск, ќе биде поудобно и полуксузно од сите досегашни летала. Со оглед на тоа дека компанијата има искуство со луксузни автомобили, нема да ве изненади и што внатрешноста на вселенскиот брод наликува на автомобил. Кога ќе биде готов, Crew Dragon ќе биде потполно автономен вселенски […]

Прочитај повеќе