(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Беше напорен период за #MKStartups заедницата. Френк Нојригат работеше со различни стартапи во последниве 10 дена, и наскоро ќе го споделам неговото искуство во Македонија. Во меѓувреме, пред доаѓањето на Френк, имав чест да […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Startup Weekend Skopje за мене беше првиот „стартап настан“ на кој бев во мојот град. Септември 2014 и се сеќавам како да беше вчера… тоа беше важен настан за многу луѓе што ги сретнав, […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Ја започнав годината како што треба… со патување. Си резервирав авионски билет и бев возбудена што ќе го прославам Божиќ во Талин, Естонија. Ова беше прво мое патување во оваа магична зимска земја. Но, […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Сауна, типично финско… И што има врска сауна со стартапи? Во еден претходен #startupselfie зборував дека има едно место што мора да го посетите кога сте во Хелсинки. Бидејќи ова ми е прва […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Ja започнувам новата 2016-та со приказна за мојот омилен вид на претприемачи, а тоа се општествените претприемачи. Омилени ми се бидејќи овие луѓе го вложуваат сиот свој труд, време и вештини за да донесат […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Во претходното #StartupSelfie зборувавме како е да бидеш странец во Финска. Во ова, ќе видиме како дечко кој е роден и израсна во Хелсинки се снаоѓа во Лондон. Нивното седиште е во Лондон, но […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Оваа година, за прв пат имав можност да патувам во Финска. Бев толку многу возбудена да научам повеќе за оваа скандинавска земја, да се запознам со нивната култура, да сретнам нови луѓе и, секако, […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пред неколку дена бев во Загреб, Хрватска, со група пријатели и стартап ентузијасти од Скопје. Бевме навистина возбудени дека ќе одиме на Balkan Venture Forum и дека ќе дознаеме кој е победникот на големото […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Silicon Drinkabout Skopje е неформален неделен собир на луѓе кои работат со ИТ стартапи или работат креативни дигитални работи во Македонија. Се случува секој петок и на еден од овие собири, ни се приклучи […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Брзо по мојот состанок со Тајга, се упатив кон друга канцеларија за да се запознам со фантастични дами од непрофитна организација која ги поврзува инвеститорите со млади претприемачи. Бев заинтересирана да слушнам за нивната […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Откако сфатив дека co-working просторите се голема работа во Истанбул, и добив покана да посетам еден, неколку часа пред моето заминување, се упатив кон Kolektif House. Toa место сега е едно од моите најпопуларни […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Веднаш откако завршив со работа во Yazane, се стрчав кон вратата за мојот втор состанок тој ден. Требаше да одам од Каракој назад до Бебек, и овој пат ме советуваа да фатам автобус за […]

Прочитај повеќе