Европските компании се организираат за да го закопаат Google во граѓански парници. Станува збор за компании кои би го тужеле Google за нарушување на законот за конкуренција. Меѓународната адвокатска канцеларија Hausfeld и Avisa ја направи онлајн платформата која на сите ќе им овозможи полесно да го тужат Google и да побараат финансиска репарација. Платформата доаѓа […]

Прочитај повеќе