18-ката во серијата „Апликација на денот“ ќе ја заокружиме со една македонска апликација. Ви ја претставуваме апликацијата Викни такси која сигурно ќе ви се најде од корист со оглед на тоа дека имаме голем број на такси компании, некои поскапи, некои поефтини, некои пак со редовен попуст. Викни такси е апликација која ги содржи скоро […]

Прочитај повеќе

Две регионални мобилни апликации влегоа меѓу петте финалисти на Startap 2.0, европски натпревар за мобилни апликации. Trambus и Taksiko ќе имаат шанса да импресионираат на Nonick, интернационална конференција за интернет трендови во Билбао на 17-18 јуни.

Прочитај повеќе