И оваа година, втора по ред, ќе се одржи Alt Ctrl Game Jam, настан посветен на македонските љубители и развивачи на видеоигри. Настанот се фокусира на независни игри, но и на креирање нови и иновативни контролери, или нови начини на играње игри. Alt Ctrl Game Jam е закажан за 11 до 21 септември во просториите […]

Прочитај повеќе