Google и официјално ја креираше првата компанија под Alphabet, и тоа ќе биде медицинската компанија за леќи – Life Sciences. Ова не е никакво изненадување со оглед на тоа дека Лери Пејџ најави дека со креирањето на Alphabet ќе се форсираат иновативни проекти. Креирањето на новата компанија, овојпат го објави Сергеј Брин на Google Plus […]

Прочитај повеќе