Не е никаква тајна дека сме огромни љубители на FPS игрите. Пукачките игри во прво лице се способни за кратко време да сервираат инстантно задоволство и да ги наградат вашите сетила со експлозивен коктел од адреналински моменти. Според најновото истражување во полето на молекуларната психијатрија, таквото нешто се чини дека воопшто не е добро, особено во […]

Прочитај повеќе

По неможноста глобално да се прифати најновата Call of Duty: Infinite Warfare, издавачите на еден од најпознатите FPS шутери решија да се вратат на корените и, по кратко задевање на официјалниот сајт, го споделија и следниов трејлер за Call of Duty: WWII. Според авторите, Call of Duty: WWII го комбинира „препознатливиот напнат и насилен гејмплеј […]

Прочитај повеќе

Некојпат најлудите експерименти даваат неочекувани и одлични резултати. Aнглискиот филмаџија Дејвид Рејнолдс направи социјален експеримент користејќи го Chat Roulette, Omegle и Skype преку кои покани странци да го управуваат како во видео игра, но во офлајн светот. Неговата „игра“ беше сместена во FPS сценарио каде странците преку сервисите за комуникација му даваа наредби на протагонистот […]

Прочитај повеќе