Raspberry Pi е навистина флексибилен уред кога станува збор за електроника. Микро-компјутерот досега сме го виделе во куп примери и речиси секогаш нѐ импресионира. Овој пат Raspberry Pi се користи за креирање на паметно огледало.

Прочитај повеќе

Фитнес скенерот на Naked Labs е најверојатно најсофистицираниот фитнес уред кој може да го поседувате. Уредот доаѓа со огледало и вага, кои го скенираат целото тело и ја регистрираат тежината, а потоа го одредуваат индексот на телесни масти. Naked 3D Fitness Tracker доаѓа со Intel процесор, Wi-Fi антена, ротациона плоча, апликација за паметен телефон и […]

Прочитај повеќе

Memory Mirror е супер производ од стартапот Memomi кое е „огледало“ што му овозможува на купувачот да види како ќе му стои облеката без да се преоблекува. Станува збор за навистина паметен уред кој доаѓа со три дополнителни камери кои овозможуваат да се креира слика од различна перспектива во која ликот ќе изгледа како во […]

Прочитај повеќе