Скандалите со сајтот за романтични средби AshleyMadison никако да престанат. Во украдените податоци на сајтот се пронајдени имејл пораки во кој основачот, Ноел Бидерман одобрува сајбер напад над конкурентите, јави KrebsOnSecurity. Станува збор за напад на Nerve.com, а во нападите врз сервисот учествувал Раја Батија, технички директор на компанијата. Avid Life Media која е сопственик […]

Прочитај повеќе

Хакот на сервисот за романтични состаноци AshleyMadison.com со мото „животот е краток, имајте афера“, ги зеде првите жртви кои не можеа да се соочат со срамот откако нивните љубовни афери беа објавени на интернет. Пристигна вест дека има две самоубиства во Канада, но и дека се понудени 500.000 канадски долари награда за инфомрации за хакерите […]

Прочитај повеќе

Како корисниците на AshleyMadison.com да немаа доволно причини за грижа. Откако им беа украдени личните податоци од сајтот за романтични состаноци, на интернет се појави интерактивна мапа со нивната точна локација, креирана по дистрибуцијата на машки и женски членови на сервисот. Но, во објаснувањето се вели дека на мапата се присутни само градови, а не […]

Прочитај повеќе

Хакерите кои го пробија сајтот за романтични средби AshleyMadison.comја остварија својата закана и споделија податоци од повеќе од 9,7 гигабајти. Содржина на објавените податоци се детали за профилите на 32 милиони корисници, време кога се логирале, податоци за трансакции од последните 7 години и слични лични детали, јави Wired. AshleyMadison е најголемиот и најверојатно најпознатиот […]

Прочитај повеќе