Европјаните повеќе го користат Аndroid отколку Apple iOS, но сепак помалку од Symbian на Nokia. Според ComScore, Android може да се најде кај една четвртина од вкупниот број на паметни телефони во Франција, Германија, Италија, Шпанија и Велика Британија. Минатата година Android беше на последното место по застапеност во овие пет држави, зад Symbian, Apple, […]

Прочитај повеќе