Facebook продолжи да го усовршува Notes со конечна цел да креира сопствена блог платформа која би можела да биде конкурент на Medium, Blogger, но и на останатите слични платформи каде блогерите објавуваат квалитетни содржини. Првиот новитет е разубавување на „белешките“ со додавање на „cover“ фотографија, преуредување на фотографиите и едитирање на текстот. Освен ова корисниците […]

Прочитај повеќе

Facebook повторно ќе се обиде со Notes да се претстави како сериозна блог платформа и со тоа да му стане посериозна конкуренција на Medium. Платформата е присутна подолго време, но сега има подобар дизајн кој наликува повеќе на блог. Идејата е Notes, oдносно Facebook, да стане место каде што го пишувате својот блог пост. Facebook […]

Прочитај повеќе