Софтверот кој Стивен Хокинг го користи за комуникација отсега е достапен за сите и тоа бесплатно. Assistive Context-Aware Toolkit сега е со отворен код, а креирана е .NET 4.5 WinForms апликација која може да ја користи било кој, се разбира идејта е што повеќе луѓе да се запознаат со начинот на работа и да допринесат […]

Прочитај повеќе