Најголемата дигитална енциклопедија Wikipedia, најголем дел од статиите им ги должи на волонтери кои редовно ги сервисираат и надополнуваат податоците. Волонтерите треба да бидат неутрални, да бидат непристрасни, иако според текстот на Atlantic ова не е случај со сите статии. Фриленс писатели и агенти за односи со јавност уредуваат дел од Wikipedia страните за да […]

Прочитај повеќе