Во саботата во Велестово (селото Велестово е одалечено 4 до 5 км од Охрид) официјално започна второто издание на летниот камп за претприемачи и стартапи StartQube, кој ќе трае една недела. Во текот на настанот, 15 учесници, 4 ментори и организатори живеат заедно и споделуваат идеи и искуства за градење бизниси и процесот на развивање од идеја до бизнис. Во […]

Прочитај повеќе

И овој август селото Велестово ќе биде центар на развојна програма во која учесниците ќе научат сè за развој на идеја во бизнис. Кампот е организиран од охридскиот тим зад CodeFest, и првенствено е наменет за стартап ентузијасти. Доколку се следи досегашната пракса, менторите ќе бидат експерти од Европа. Кампот ќе се одржи од 20 […]

Прочитај повеќе

StartQube – Startup Camp e интернационален настан закажан од 30-ти август до 6-ти септември во Велестово, Охрид, на кој стартапи и стартап ентузијасти ќе споделуваат иновативни идеи, ќе се дружат и учат за тајните на претприемаштвото од познати и искусни експерти. Меѓу најавените ментори се наоаѓа и едно „blockbuster“ име. Тоа е уредникoт на влијателниот […]

Прочитај повеќе

Организаторот на Codefest ги повикува сите стартап ентузијасти на нов настан – StartQube – Startup Camp. Станува збор за еднонеделен настан кој ќе се одржи на Велестево, Охрид, а ќе им биде од полза на сите кои планираат или размислуваат да креираат сопствен стартап. Целта на настанот е да донесе експерти ментори од Европа, успешни […]

Прочитај повеќе