(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Silicon Drinkabout Skopje е неформален неделен собир на луѓе кои работат со ИТ стартапи или работат креативни дигитални работи во Македонија. Се случува секој петок и на еден од овие собири, ни се приклучи […]

Прочитај повеќе

На големото финале на Pioneers of the Balkans кое ќе се одржи на регионалната конференција Balkan Venture Forum на 3-4 декември во Загреб; ќе има 50-тина балкански стартапи кои ќе си ги одмерат силите, т.е. презентациите пред стотина инвеститори и искусни претприемачи. Меѓу финалистите, има и 5 македонски стартапи и проекти: Се чини дека ниедно […]

Прочитај повеќе

Во понеделникот 17-ти септември, и во вторникот, 18-ти, во Скопје ќе се одржат две средби на кои се повикани сите македонски стартапи да дојдат и да научат нешто повеќе за балканската турнеја на Pioneers. Овој настан е еден од многуте слични настани што се случуваат во август низ Хрватска, Србија, Босна, Косово и други, со […]

Прочитај повеќе

Pioneers Festival oрганизира балканска турнеја во потрага по локални стартапи кои би го повториле успехот на Никола Тесла и другите локални иноватори. Турнејата Pioneers of the Balkans започнува со дружење низ различни градови – од 10 август во Нови Сад, проаѓаат низ Скопје на 18-ти август и завршуваат во Осиек на 28-ми август. Големото финале […]

Прочитај повеќе