(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пролетта е време за патување… и за истражување на нови стартап заедници. Поминаа скоро пет години од последниот пат кога бев во преубавата Виена. Години поминаа, работите се сменија, но таа фантастична атмосфера сè […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пред неколку дена бев во Загреб, Хрватска, со група пријатели и стартап ентузијасти од Скопје. Бевме навистина возбудени дека ќе одиме на Balkan Venture Forum и дека ќе дознаеме кој е победникот на големото […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Silicon Drinkabout Skopje е неформален неделен собир на луѓе кои работат со ИТ стартапи или работат креативни дигитални работи во Македонија. Се случува секој петок и на еден од овие собири, ни се приклучи […]

Прочитај повеќе

Во понеделникот 17-ти септември, и во вторникот, 18-ти, во Скопје ќе се одржат две средби на кои се повикани сите македонски стартапи да дојдат и да научат нешто повеќе за балканската турнеја на Pioneers. Овој настан е еден од многуте слични настани што се случуваат во август низ Хрватска, Србија, Босна, Косово и други, со […]

Прочитај повеќе

Pioneers Festival oрганизира балканска турнеја во потрага по локални стартапи кои би го повториле успехот на Никола Тесла и другите локални иноватори. Турнејата Pioneers of the Balkans започнува со дружење низ различни градови – од 10 август во Нови Сад, проаѓаат низ Скопје на 18-ти август и завршуваат во Осиек на 28-ми август. Големото финале […]

Прочитај повеќе