Во надеж дека ќе ги спречат или барем дека ќе ги намалат протестите откако војската ја презема власта во државата, властите наредија Мјанмар да се исклучи од Интернет. Покриеноста на државата сега е едвај 16 отсто од она што е во нормални услови, пренесе Guardian. Претходно беа исклучени и друштвените мрежи, Facebook, Twitter и Instagram. […]

Прочитај повеќе

Google, Facebook, Twitter и Yahoo обвинуваат дека Motion Picture Association of America се обидува да го врати контраверзниот закон SOPA, кој веќе еднаш беше одбиен од американскиот Конгрес. Четирите компании поднесоа барање до Судот во Њујорк за одбивање на блокадата на Movietube. Блокадата ја побараа Sony, Warner Bros, Universal, Disney и Paramount, а предвидува блокирање […]

Прочитај повеќе