Веста дека Google станува Alphabet можеби го изненади ИТ светот кој не очекуваше такви драматични промени во една од најуспешните компании. Но, реорганизацијата сега звучи логично и интересна бидејќи ќе му дозволи на Google, oдносно на новиот ентитет Alphabet да внесе откачени проекти на пазарот – од очила со проширена реалност до автономни автомобили и […]

Прочитај повеќе

Сергеј Брин и Лари Пејџ ќе ги напуштат директорските позиции во Google, а на нивно место во Google доаѓа Сундер Пичај. Основачите Брин и Пејџ одат на чело на ново креирана компанија, своевидно надзорно тело врз Google наречено Alphabet. Според повеќе извори блиски до компанијата, Сергеј Брин и Лари Пејџ сакаат да се посветат на […]

Прочитај повеќе