Сензорот за читање на отпечатоци од прсти на Samsung, Huawei и HTC е вистинска опасност за корисниците велат Тао Веи и Јулонг Жанг од FireEye на Blackhat 2015 конференцијата во Лас Вегас. Во моментов бројот на Android телефони со сензор за отпечатоци не е голем, па се чини дека е вистинско време да се затворат […]

Прочитај повеќе