Microsoft размислува за бесплатна верзија на Windows 8.1 оперативниот систем. Проектот е наречен „Windows 8.1 with Bing“ и е наменет пред се за за корисниците на Windows 7 кои ќе можат бесплатно да ја добијат надградбата, но и апликации како Office, Skype и OneDrive, пишува ZDNet. Надградбата, наменета за Windows 7 корисниците, е со цел […]

Прочитај повеќе

Lego и аустралискиот Google стартуваа WebGL Lego симулатор. Со Build може да си одберете место и да си креирате ваш 3Д објект. Како што може да видите ние си ја напишавме адресата. Build е доста интересен, може да се и рече дека е „забава за целото семејство“ но за жал ограничен е само на Австралија […]

Прочитај повеќе

Microsoft на BUILD конференцијата го претстави Windows 8, оперативен систем кој ќе има двојна намена, за персонални и за таблет компјутери. Покрај неколку иновативни новини, интересно е и тоа што Windows 8 ќе биде збогатен и со продавница за апликации, едноставно наречена Windows Store. Microsoft на конференцијата не откри за тоа каков ќе биде системот […]

Прочитај повеќе

Microsoft на BUILD конференцијата го претстави Windows 8 пред програмерите, објаснувајќи ги сите нови функциии на новиот двоен оперативен систем наменет за десктоп и таблет компјутери, и сите нови можности за како ќе функционираат апликациите. Windows 8 е изграден врз новата Metro платформа која не е компатибилна со стариот Windows API, која е наменета за […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе го претстави Windows 8 на BUILD конференцијата на 13-14 септември со почеток во 9 часот пацифичко време, односно 18:00 часот по македонско време. Заедно со Microsoft ќе присуствува и Nokia, иако не се знае дали тие ќе ги претстават новите Windows Phone телефони. Windows 8 претставува нов оперативен систем кој е комплетно различен […]

Прочитај повеќе