Twitter ќе ѝ посвети поголемо внимание на виртуелната реалност во следниве неколку години. Компанијата го ангажираше Алесандро Сабатели од Apple за директор на одделот за проширена и виртуелна реалност, јави Uploadvr. Г. Сабатели најверојатно ќе треба на друштвената мрежа да ѝ помогне со создавање на кориснички интерфејс кој ќе ја подготви платформата за напредок во […]

Прочитај повеќе

Фестивалот Exit и мобилната апликација Exit ги повикуваат сите талентирани дизајнери да креираат Sticker Pack инспириран од фестивалот. Фестивалот е еден од најпопуларните во Европа, а во регионот без сомневање е и најголем со над 20.000 посетители. Сите учесници во натпреварот ќе конкурираат за наградите, но наградени ќе бидат само најдобрите. Дел ќе добијат парични […]

Прочитај повеќе

Snapchat е следното големо нешто меѓу друштвените мрежи, со над 100-тина милиони активни корисници дневно. Апликацијата е навистина заразна бидејќи видеата и фотографиите постојат најмногу 24 часа, па мора постојано да проверувате доколку не сакате да пропуштите ексклузивна содржина. Меѓу популарните содржини се и фотографиите кои се тагираат со геофилтри со кои се споделува локацијата […]

Прочитај повеќе

Добри вести за сите корисници на Snapchat од Македонија. Стартапот G6 Solutions изработи геофилтер стикери за Скопје кои сите корисници на Snaphat можат да ги додадат на сликите кои ги испраќаат. „Во G6 сакаме да придонесеме и да ги направиме луѓето посреќни, сакаме и предизвици, па одлучивме да направиме стикер за Скопје и да го […]

Прочитај повеќе