Иако беше потребен Европскиот суд на правдата да издејствува и да го суспендира законот за префрлање на податоците на граѓаните на Европската Унија во податочни центри во САД; сепак битката за безбедноста на корисниците започна од 28-годишен студент по право. Мислењата околу законот се поделени, едни го поздравуваат неговото суспендирање – велејќи дека „Светот е […]

Прочитај повеќе

Европа и САД се во финална фаза на преговори со кој ќе биде донесен нов закон за споделување на податоците на граѓаните на Европаската Унија со САД. Промените на законот доаѓаат откако пред неколку години Едвард Сноуден објави како државните служби од САД ги прибираат податоците. Европската Унија и САД работат на нов договор од […]

Прочитај повеќе