Американската агенција за храна и лекови (FDA) ја издаде првата дозвола за лекарства креирани со 3Д принтер. Лекот против напади предизвикани од епилепсија, Spritam, на Aprecia Pharmaceuticals е првото апче отпечатено со ваков уред кое ќе се издава на пациенти, јави BBC. Предноста при принтањето на лекарствата е што се овозможува поглема прецизност, а поради […]

Прочитај повеќе