Enterprise Europe Network Македонија организира дводневна конференција која ќе има за цел да го забрза вмрежувањето на малите и средни претпријатија од секторот на информатички технологии, но и да понуди можности за финансирање на иновативни технолошки проекти и решенија. Конференцијата е закажана на 7ми и 8ми јуни во Скопје. Македонските компании, но и компаниите од регионот на југоисточна […]

Прочитај повеќе

Enterprise Europe Network Македонија го најавува Go International – ICT Brokerage Event 2015, еднодневен меѓународен настан за вмрежување на фирми од областа на информационите технологии. Целта на настанот е претставување на потенцијалите на македонските ИКТ фирми и остварување контакти за деловна и технолошка соработка со компании од регионот. Go International – ICT Brokerage Event 2015 […]

Прочитај повеќе