Германскиот интернет провајдер Filiago сака да влезе на источно-европскиот пазар, вклучувајќи ги и балканските земји. Компанијата бара партнери со кои ќе продава сателитски пристап до интернет на индивидуалци и компании. Горан Бачев, македонскиот ИТ инжинер кој работи за германската компанија, oбјаснува дека Filiago има решенија за сателитски интернет кои не зависат од телефонски интернет, туку […]

Прочитај повеќе