Ако планот на Amazon го прифативме со малку сомнежи, сепак кога станува збор за американската вселенска агенција NASA, тогаш темата за контрола на дроновите станува посериозна дискусија. NASA организира голем собир на кој ќе се разгледува систем за управување со беспилотни летала што ќе овозможи летање без да се загрози безбдноста на останатите авиони. Станува […]

Прочитај повеќе