Основачите на YouTube, Чед Хурли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, најавија дека го освежуваат веб сајтот за обележување Delicious, претходно познат како del.icio.us. Delicious е еден од првите веб сајтови кои го популаризираа означувањето како начин за организирање на содржина и споделување на истата. Во 2005 година овој веб сајт беше […]

Прочитај повеќе